Henkilöstöpalvelualalla työntekijä sanelee sitouttamisen säännöt

Työelämän murros ja työntekijöiden muuttuvat asenteet vaikuttavat suuressa määrin myös henkilöstöpalvelualan yrityksiin. Nykypäivän työntekijä ei sitoudu työnantajaansa enää entiseen tapaan, vaan etsii erilaisia joustavia työuria ja työelämän palveluita oman työllisyysasteensa täyttämiseksi. Sitoutuminen työnantajaan on heikentynyt ja työtä välittävät yritykset koetaan monesti vain erilaiseksi alustaksi, josta poimitaan sopivat työpaikat oman elämäntilanteen ehdoilla.

VMP-konsernissa kaupan alalle henkilöstöä välittäjä Extraajat on päättänyt panostaa suoran sitouttamisen sijaan digitalisaatioon ja automaatioon. ”Työsuhteet ovat muuttuneet sellaisiksi, että suuri osa työntekijöistä ei enää miellä Extraajilla oloa työsuhteeksi. Haluamme edelleen saada parhaat henkilöt töihin ja houkuttelemme hakijoita tehokkailla prosesseilla, sitoutumisen sijaan”, kommentoi Extraajien toimitusjohtaja Jussi Siiriäinen.

Kaupan alalla kohdataan paljon henkilöstösesonkien haasteita, jotka ovat monelle muullekin alalle tuttuja. Varsinkin syksy on ahkeran vaihdannan aikaa, kun osa kesätyöläisistä lähtee takaisin kouluun ja uudet opiskelijat eivät vielä etsi keikkoja opintojen oheen.

Siiriäinen kertoo automaation olevan työntekijöiden apuna Extraajilla jo lähes kaikissa työnhakuprosessin vaiheissa. ”Kartoitamme jo haastattelussa missä ja milloin hakija haluaa töitä tehdä. Ohjaamme hakijan välittömästi verkossa toteutettavalle kursseille, jonka suorittaminen edesauttaa työllistymisen nopeaa aikataulua. Kassakoulutukset järjestetään asiakkaidemme aidoissa tiloissa, jonka jälkeen työntekijä pääsee itsenäisesti varaamaan vuoroja apista tai netistä. Automatiikka tarjoaa myös hakijan tietoihin pohjautuvia vuoroja, joten paikat tuodaan hakijoille lähes tarjottimella. Tämän päivän nuori arvostaa tehokkuutta ja osumatarkkuutta kilpailuetuna.

Järjestelmien arvo määräytyy käyttäjiensä perusteella ja työntekijät on erittäin tärkeä osallistaa kehitysehdotusten keräämiseen. Toimiva järjestelmä, jonka valmistumista jokainen työntekijä on edesauttanut, on kullanarvoinen. Perinteisiin sitouttamiskeinoihin verrattuna apit ja platformit ovat erilaisia, mutta työntekijöidensä näköisiä ja arvostamia.

 

Lue pidempi blogi aiheesta: https://www.extraajat.fi/extraajat-tyonantaja-vai-platformi/

 

Lisätietoja:

Jussi Siiriäinen

toimitusjohtaja
Henkilöstöratkaisu Extraajat Oy

Puh: 050 311 4921 | jussi@extraajat.fi