Sisäisillä synergioilla kohti unelmien työelämää

Eezyn strategian keskiössä on löytää integraation myötä synergioita eli yhteisvaikutuksia toimialojen välille. Uuden Eezyn Palvelut-kanava kokoontui ensimmäisen kerran yhteen kanavapäiville löytämään yhteisiä onnistumisia ja uusia tapoja palvella työntekijöitämme. Asia konkretisoitui koronan vuoksi heti ensimmäisessä kokoontumisessa, jossa työllistettiin 200 ravintola-alan osaajaa kauppoihin.

Kanavapäivät ovat Eezyn innovatiivinen idea verkostoitua ja synnyttää asiakkaille ristiinmyynnin mahdollisuuksia. Maaliskuussa järjestetty tapahtuma keräsi yhteen 60 Eezyn toimihenkilöä pohtimaan hotelli, ravintola ja kaupan alan sisäisiä synergioita Petäykselle. Suurimpiin kysymyksiin kuului mistä synergioita löydetään ja miten niitä jalkautetaan. Päivien kulku ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti.

”Kanavapäivät saivat käänteen, kun huomion vei kuokkavieras nimetä korona. Tilanne eskaloitui nopeasti, kun yhden päivän aikana horecan puolelta tilaukset loppuivat kuin seinään ja samalla kaupan alan tilaukset kasvoivat valtavasti. Hyvää tässä on se, että olimme kaikki samassa paikassa ottamassa uutisen vastaan ja pääsimme heti yhdessä ratkaisemaan ongelmaa. Lähdimme pohtimaan, että mitä kaupan alalla olisi tarjota horecan työntekijöille. Oli mahtavaa nähdä, miten jengi hitsautui yhdessä tekemään ja torjumaan ulkopuolista iskua”, kertoo Eezyn Palvelutoimialojen johtaja Olli Tuominen.

 

Vaikka suunnitelmat menivät osittain uusiksi, niin päivien aikana päästiin toteuttamaan tiikerinloikka siihen synergian hakemiseen, mitä olisi muulla tavalla ollut haastavaa saada mahtumaan kahteen päivään. Nopea toiminta ja yhteistyö johtivat 200 horecan työntekijän nopean työllistymisen kaupan alalle.

Synergiat kasvun mahdollistajana myös jatkossa

Palvelut-kanava sisältää kaksi isoa toimialaa, kaupan ja horecan. Palvelusektorilla nämä toimialat ovat lähellä toisiaan ja niistä pystytään löytämään paljon yhtäläisyyksiä työntekijöille ja yrityksille. Eezy toteuttaa tähän linkiksi malleja, joita voidaan kopioida ja jakaa Eezy-konsernin sisällä laajemmin jatkossa. Ratkaisuja olemassa olevien resurssien hyödyntämiseen eri toimialoilla pyritään jalkauttamaan normaaliajan tekemiseen, joka ei edellytä poikkeusolosuhteita.

”Yhdistetty palvelukanava tuo työntekijöille uusia urapolkumahdollisuuksia. Pystymme työllistämään täyspäiväisesti isompaa porukkaa ja sitouttamaan heidät eezyläisiksi. Näin ei tarvita muita työnantajia, vaan pystymme työllistämään ihmisiä pidemmäksikin aikaa Eezy -konsernissa”, Tuominen lisää.

Palvelut-kanavalla on hankkeita työn alla ja homma rullaa projektiluontoisesti ympäri vuoden. Esimerkiksi horecan suurtalouspuolelta vapautuu kesäksi tekijöitä ja vastaavasti kaupalle tarvitaan kesälomien tuuraajia.

Helmikuussa toteutetun Palvelut-kanavan sisäisen tutkimuksen mukaan kaupan alan 1502 vastaajasta 52% olisi kiinnostunut tekemään lisätunteja horecan puolella ja esimerkkinä 8% heistä omaa kokemusta kokin tehtävistä. Horecan 344:stä kyselyyn vastanneista 71% olisi halukkaita työskentelemään lisäksi kaupan alalla. Tämä on Eezylle huikea resurssi, jonka hyödyntämiseksi prosessia kehitetään.