Turun seudun talousihme vauhdittaa myös VMP Groupin tulosta

Talouden noste siivitti turkulaistaustaisen VMP Groupin hyvään tuloskuntoon viime vuonna. Ketjun liikevaihto kasvoi 16 prosenttia vuodesta 2015 lähes 150 miljoonaan euroon. (Ketjun liikevaihto v. 2015 126,9 milj. euroa, v. 2016 147,8 milj. euroa). Tässä luvussa on mukana myös franchising-yrittäjien liikevaihto.

Konsernin käyttökate oli viime vuonna 7%. Kannattavuus siis parani, kun käyttökate vuonna 2015 oli 4%:a.

¬— VMP Groupin uudet yksiköt ovat kasvaneet ja laajentaneet toimintaansa. Samaan aikaan perusbisneksessä eli henkilöstövuokrauksessa on mennyt viidettä vuotta peräkkäin hyvin. VMP Groupin vahvuus on se, että voimme tarjota monipuolisen ja kattavan palvelu- ja tuotevalikoiman asiakkaillemme, VMP Groupin toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen arvioi.

Erityisesti Varsinais-Suomessa auto- ja meriteollisuus ovat vetäneet taloutta kovaan kasvuun ja Turun seudun positiivinen noste on heijastunut myös koko VMP Groupin valtakunnallisesti hyvään tulokseen. VMP Group on laajentunut yritysostojen myötä monialakonserniksi. Perinteisen henkilöstövuokrauksen lisäksi yritys on vahvistanut otettaan ja laajentanut toimintaansa mm. rekrytointibisneksessä ja hoiva-alalla. VMP Group aikoo jatkaa yritysostojaan ja laajentumistaan myös tänä vuonna.

VMP Groupin toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen odottaa tanakkaa kasvua tälle vuodelle.

— Alkuvuoden kasvuluvut ylittävät viime vuoden vastaavat. Franchising-mallimme tarjoaa monille hyvän väylän ryhtyä yrittäjäksi. Myös työelämän muutos suosii meitä. Suomessa mennään yhä enemmän kohti paikallista sopimista ja töitä tehdään silloin kuin niitä on. Tämä trendi tulee jatkumaan.

VMP Group on myös vahvasti mukana työllistämässä nuoria tänä kesänä. Yhdessä Sijaishaltijan kanssa toteutettavalla kampanjalla on tarkoitus löytää kahden viikon työpestejä 1000 – 1500 alle 18-vuotiaalle nuorelle yrityksissä ja kotitalouksissa kuntien jakaman kesäsetelin avulla.

Koko henkilöstöpalvelualalla menee tällä hetkellä hyvin. Alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto kasvoi edellisvuoden helmikuusta 10 prosenttia.

Uusia bisnesavauksia VMP Group hakee lähiaikoina mm. robotiikasta ja sen soveltamisessa henkilöstö- ja taloushallinnossa. Hakkaraisen mukaan myös sote- ja maakuntauudistus avaa kaikille alan yrityksille uusia mahdollisuuksia.

VMP Group on suomalainen, vuonna 1988 Turussa perustettu perheyritys. Yritys työllisti viime vuonna 18 000 suomalaista.

— Haluan kiittää konsernin eri yksiköiden työntekijöitä. He ovat sisäistäneet Groupin muutoksen ja lähteneet viemään suunnitelmia eteenpäin hienolla asenteella.

Lisätietoja tilinpäätöksestä sekä VMP Groupin tämän vuoden näkymistä: Heimo Hakkarainen, toimitusjohtaja VMP Group, puh: 040-307 5001,

VMP Group luo hyvinvointia yhteiskuntaan. Yritystensä kautta se tuo joustavuutta työmarkkinoille. VMP Group -konserniin kuuluvat VMP Varamiespalvelu, Romana Management, Alina, Eezy, Personnel ja Sijaishaltija.
www.vmpgroup.fi