Välivuosi Lapissa – oppisopimuksella työuralle

”Haluamme olla mukana etujoukoissa ratkaisemassa matkailun työvoimapulaa” toteaa Enjoyn toimitusjohtaja Olli Tuominen. Enjoy on VMP konserniin kuuluva henkilöstöpalvelualan yritys, jolla on useassa eri tunturikohteessa henkilöstöä ja työpaikkoja auki. ”Nyt auki oleva oppisopimuspaikat on luotu täysin sesongin ehdoilla ja yrityslähtöisesti asiakkaiden tarpeita kuunnellen” toteaa Olli Tuominen.

Tavoitteena on löytää 20 opiskelijaa oppisopimuskoulutukselle, ja pitämään välivuoden Lapissa. Oppisopimusjaksolla työssäoppimisjaksoilla saa palkan ja samalla opiskelija voi suorittaa ravintola-alan tutkinnon osia. Koulutus alkaa syyskuussa lähipäivillä, jolloin käydään työturvallisuusasiat, annosruokien valmistukseen liittyvät perustaidot, suoritetaan hygienia- ja anniskelupassit ja opetellaan asiakaspalvelun perusteet ennen työpaikoille siirtymistä. Opiskelija saa siten hyvän perehdytyksen ennen töihin lähtemistä. Tammikuussa loppiaisen jälkeen sesongin hiljentyessä hetkeksi koulutusta jatketaan ”Street Food”- lähiopetusjaksolla, joka on eri pikaruokien valmistusmenetelmiin liittyvä opintokokonaisuus. Opintokokonaisuuksien välissä tehdään töitä yrityksissä.

”Työnjako on selkeä, Ammattiopisto Lappia toimii kouluttajana ja Enjoy auttaa nuoria löytämään sopivat oppisopimuspaikat” kertoo koulutuspäällikkö Hanna Rinne Enjoylta.  ”Yrityksellämme on vahva mentorointi kulttuuri, työntekijöitä ei jätetä yksin ja uusia työntekijöitä autetaan. Toki toivomme, että osallistujat jatkaisivat ja löytäisivät itsensä ravintola-alalta tämän opettavaisen välivuoden jälkeen”, naurahtaa Hanna Rinne.

Haku on auki 11.8.2019 saakka.  Koulutus järjestetään Ammattiopisto Lappian, Enjoyn ja VMP Urapalveluiden kanssa yhteistyössä.

 

Koulutuksesta lisätietoa ja haku koulutukseen https://enjoy.fi/akatemia/valivuosi-tunturissa