VMP Group valtakunnalliseksi palvelukumppaniksi työllistämiskokeiluun

Tiedote 1.6.2017

VMP Group valtakunnalliseksi palvelukumppaniksi työllistämiskokeiluun

Yksitoista ELY-keskusta eri puolilta Suomea valitsi VMP Groupin työttömien työnhakijoiden palvelukumppaniksi. VMP Group tarjoaa koko maan kattavan verkostonsa työllistämishankkeeseen.

Palveluun ohjataan maanlaajuisesti arviolta noin 7 200 työtöntä työnhakijaa. Ensisijainen tavoite on työttömän työnhakijan työllistyminen avoimille työmarkkinoille kuudessa kuukaudessa. Sopimuksen kesto on kesäkuusta 2017 joulukuun 2018 loppuun.

“Hanke on VMP Groupille merkittävä onnistuminen. Kaltaisemme valtakunnallinen työllistämispalvelujen ammattilainen voi jouduttaa merkittävästi ihmisten työllistymistä ja pienentää samalla pitkäaikaistyöttömyyden riskiä”, VMP Groupin julkishallinnon toimialajohtaja Heikki Ruohonen iloitsee.

VMP Groupilla on lähes 80 toimipistettä ja tuhansia asiakasyrityksiä ympäri Suomen. VMP Groupin vahvuutena on päivittäinen työskentely sekä työnhakijoiden että työnantajien kanssa. VMP Group ohjaa hakijoita suoraan tiedossa oleviin työpaikkoihin sekä etsii myös piilotyöpaikkoja, mikä nopeuttaa työpaikan saantia.

”Me VMP Groupissa voimme tarjota työnhakijoille suoran yhteyden työpaikkoihin työnhakijan omassa kotikaupungissa tai myös muualla Suomessa. Kauttamme työllistyy joka vuosi parikymmentä tuhatta työnhakijaa ikään tai taustaan katsomatta kaiken tyyppisiin työpaikkoihin, suorittavasta työstä ylimpään johtoon saakka”, Ruohonen selittää.

Taustalla on hallituksen budjettiriihessä 1.9.2016 tekemä päätös tehostaa työvoimapalveluita  ja lisätä yksityisten palvelutuottajien käyttöä TE-palveluissa. Työttömällä työnhakijalla on valinnanvapaus. Jokaiselle ELY-alueelle on valittu pääsääntöisesti kolme palveluntarjoajaa, joista työnhakija valitsee itselleen sopivimman.

“Toimipaikoilla päätös on otettu ilolla vastaan. Nyt työttömällä on vihdoin mahdollisuus vaikuttaa työllistymisensä urapolkuun. Me VMP:llä toimimme suoraan asiakasyritystemme kanssa ilman välikäsiä. Olemme valmiita täyttämään työpaikat, jotka odottavat tekijöitään per heti”, sanoo Seinäjoen paikallinen yrittäjä Jarno Juola.

ELY-keskusten työvoimahankkeen koordinoijana toimii VMP Groupin maaliskuussa 2017 perustettu julkishallinnon osasto. Heikki Ruohosen ja Tari Sollan luotsaama julkishallinnon toimialayksikkö on käynnistänyt pilotteja nuorten työllistämiseksi, sekä luonut suhteita julkishallinnon päätöksentekijöihin. Heikki ja Tari ovat myös mukana TEM:n Työmarkkinatori-hankkeessa, jossa mietitään uudentyyppistä keskitettyä alustapalvelua työntekijöiden ja työpaikkojen yhdistämiseen.