VMP Groupissa kannustetaan oman työn tuunaukseen

Australia, kotisohva tai toimisto – paikalla ei väliä, kunhan hommat hoituvat

VMP Groupissa kannustetaan oman työn tuunaukseen

 

VMP Group vaalii aikaansaamisen kulttuuria: työn tulokset ovat tärkeämpiä kuin työhön käytettävä aika tai työskentelypaikka. Konsernin kokemukset osoittavat, että tuloksellista työtä voit tehdä monella tavalla – vaikka etätöissä toisella puolella maapalloa.

VMP Groupin aikaansaamisen kulttuuri korostaa sitä, että perinteistä työtuntien laskemista tärkeämpää on työn lopputulos.

Työntekijät eivät ole yhtä tasapäistä joukkoa, vaan jokaisella on omanlaisensa tapa tehdä töitä. Henkilöstöä kuuntelemalla löydetään jokaiselle sopivimmat tavat työskennellä, kertoo VMP Groupin henkilöstöjohtaja Matti Vuohiniemi.

Esimerkiksi etätöiden monipuoliset mahdollisuudet antavat VMP Groupin työntekijöille tilaa luoda työstään itsensä näköistä. Hyviä kokemuksia on saatu siitä, että etätöitä voi tehdä erinomaisesti myös todella etäällä. Keväällä 2018 VMP Groupin konserniyrityksen Eezyn Aki Joensuu työskenteli Australiassa, mikä mahdollisti vaihtelun tuoman virkistyksen lisäksi monta käytännön hyötyä. Aikaeron vuoksi Aki Joensuu työskenteli Australiassa pääosin Suomen yöaikaan.

akiaussit

Pystyin tekemään Suomessa loppupäivän ja illan aika tulleita todistuspyyntöjä, kirjaamaan verokortteja ja purkamaan esim. aspan meilisumaa. Näin Suomessa toimistolla olevat pääsivät aloittamaan aamulla lähes puhtaalta pöydältä. Ennen työpäivää ennätin käydä vaikka surffaamassa, minkä jälkeen rutiinihommiinkin tarttumisessa oli raikkaampi fiilis, Aki kuvaa.

Ulkomailla tehtävän etätyön etuihin tarttuivat myös VMP:n hallinnon työntekijät, jotka keksivät syksyllä 2017 ehdottaa etätyöjaksoa aurinkoisemmissa maisemissa. Toimeliaassa aikaansaamisen kulttuurissa pilottikokeilun idea hyväksyttiin nopeasti, ja maaliskuussa Espanjan Malagan vanhasta kaupungista oli vuokrattu kerrostalohuoneisto 11 hallinnon työntekijälle. Matka oli majoitusta lukuun ottamatta omakustanteinen.

– Työtehtävät olivat samanlaisia kuin Suomessa, mutta yhteisten lounashetkien tarinoinnit terassilla ja maisemanvaihdoksen piristämä ilmapiiri syvensivät keskusteluyhteyksiä ja nostivat tunnetta työn kehittymisestä, kertoo Malagassa viikon töitä tehnyt palkanlaskija Jenni Tamminen.

Henkilöstöjohtaja Matti Vuohiniemi korostaa, että VMP Groupissa etätyö nähdään laajempana työelämän kehittämisen mahdollisuutena: itsensäjohtaminen, omiin ja työkaverin ajatuksiin tutustuminen uudessa ympäristössä ja työn ja vapaa-ajan rytmityksen keinot auttavat rakentamaan itselle toimivaa työskentelytapaa, joka kantaa myös toimistolle palatessa. Työtä ja sen tekemisen muotoja aktiivisesti kehittämällä ja henkilöstöä kuuntelemalla VMP Group ei pyri ainoastaan olemaan mukana työelämän muutoksessa, vaan myös konkreettisesti tekemään muutosta.

malaga2