VMP tarttuu työvoimapulaan täsmäkoulutuksella

Lapin matkailun kasvua rasittaa hotelli- ja ravintoalan työvoimapula ja VMP:n asiakasyritykset kaipaavat kipeästi lisää osaavaa henkilökuntaa sesonkikiireisiin. VMP on konserniyrityksensä Enjoyn ja VMP Urapalveluiden kautta käynnistänyt koulutuskonseptin, jonka tarkoituksena on kouluttaa uusia tekijöitä suoraan työtehtäviin paikallisten oppilaitosten kanssa.

Täydennyskoulutuksia on järjestetty alalla kauan, mutta VMP on uudistanut tuttua konseptia hyödyntämällä asiakasyrityksiään koulutusympäristöinä. Hyvät kokemukset pääkaupunkiseudulla ja Tampereella ovat kannustaneet toiminnan laajentamiseen myös pohjoisessa Suomessa. Kymmenen viikon koulutus toteutetaan VMP-konsernin asiakasyrityksissä, aidossa toimintaympäristössä, joka lisää oppilaiden valmiuksia työllistyä tehtäviinsä heti.

 

VMP:n ja Enjoyn yhteistyökumppaneita ovat Lapin Koulutuskeskus REDU ja Eduro, joista löytyi myös osa ensimmäisen koulutuksen opiskelijoista. Opiskelijajoukko koostuu pääasiassa maahanmuuttajataustaisista opiskelijoista, joista osa hakee koulutuksesta lisävalmiuksia, osa perustason taitoja. Sitoutuneet ja motivoituneet opiskelijat työskentelevät varta vasten rakennetussa koulutuskeittiössä, baarissa ja salissa, jossa teoriaopit siirretään saman tien oikeisiin asiakaspalvelutilanteisiin.

Vastuullinen työnantaja VMP haluaa tarjota koulutuksen tasapuolisesti kaikille, ammatillisesta taustasta, koulutuksesta, kansallisuudesta tai elämäntilanteesta riippumatta. ”Olemme halunneet pitää koulutuksen kynnyksen matalana, jotta kaikille halukkaille saadaan mahdollisuus näyttää taitonsa. Osalla opiskelijoita on jo ennalta kokemusta alan töistä, mutta hygieniapassin tai virallisen todistuksen puuttuminen saattavat hankaloittaa työnsaantia. Kokemukset ovat osoittaneet tämän tyylisten koulutuksen tuottavan merkittävästi lisää työpaikkoja”, kommentoi Enjoy:n koulutuspäällikkö Hanna Rinne.

VMP:n Urapalvelun tarkoitus on kasvattaa vastaavanlaisten koulutusten määrää kaikilla toimialoilla. Suoraan tarpeeseen vastaavat koulutukset pyritään ajoittamaan ajankohdallisesti ennen alkavia huippusesonkeja, jotta työllistyminen olisi helppoa ja nopeaa. ”Meidän koulutukseemme kuuluu neljän viikon työharjoittelu, joka toimii avaimena vakituisiin työsuhteisiin. VMP:n asiakkaissa on kova kysyntä useille osaajille ja tahtotilamme on monistaa tällaisia pilottihankkeita eri aloille. Haluamme konkreettisesti vastata työvoimapulaan ja yhdistää työt ja tekijät”, Hanna Rinne suunnittelee.

 

Lue lisää:

https://www.lapinkansa.fi/kymmenviikkoinen-matkailualan-koulutus-vastaa-lapi/207277

 

Lisätiedot:

Hanna Rinne

044 757 7152

http://enjoy.fi/akatemia

 

Artikkelin kuvat: Ida Lohela-Park.