Yhden oven taktiikalla tulevaisuuden toimistoksi

VMP-konserni on elänyt vahvan kasvun aikaa viimeiset kuukaudet. Tiuhaan tehdyt yritysostot ovat kasvattaneet yhtiön palveluvalikoimaa, mutta myös erilaisten yrityskulttuurien kirjoa. Samassa yhteydessä tarve yhteisiin toimitiloihin on noussut keskeiseksi tekijäksi muutosten mahdollistamisessa. Vanhaan Viestintäviraston taloon Ruoholahdessa syntyy tänä syksynä uudenlainen VMP-toimisto, josta tarjotaan kattavasti koko henkilöstöpalvelualan valikoima yhden ja saman oven takaa. Tiloista löytyvät jatkossa ainakin VMP Varamiespalvelu, Personnel, Enjoy ja Extraajat.

”Tarve uudelle kotipesälle pääkaupunkiseudulla oli aito ja akuutti. Vain toimimalla saman katon alla, pystymme lisäämään sisäistä tiedonkulkua, vuorovaikutusta ja parhaiden kokemusten jakamista asiakkaidemme hyväksi. Tämän onnistuminen edellyttää tuoretta maaperää, johon ei sitoudu liikaa vanhoja toimintatapoja eikä esimerkiksi tilojen epäkäytännöllisyydestä aiheutuvia haasteita. Olemme työelämän murroksen asiantuntijoita ja haluamme, että se osaaminen näkyy myös työnteon olosuhteissa. ”, pohjustaa VMP Varamiespalvelun Helsingin aluejohtaja Sami Hirvonen.

Havainnekuva uudesta VMP-konsernin toimitalosta

Täydellisen remontin kokeva rakennus Itämerenkatu 3:ssa kätkee jatkossa sisäänsä kaikki modernin työntekemisen edellytykset. Rakennuksesta löytyy ravintolan ja kuntosalin lisäksi yhteisiä neuvottelutiloja ja luovuutta ja digitaalisia ratkaisuita ruokkivat puitteet. Erinomaisten kulkuyhteyksien päässä oleva toimistorakennus on sekä työnhakijoille että asiakkaille helposti saavutettavissa, mutta sen toiminnallisuus tukee myös VMP:n oman henkilökunnan työntekijäkokemusta.

VMP:n asiakaskokemusjohtaja Hanna-Kaisa Hynni kertoo tämän valikoituneen lopulliseksi kohteeksi kymmenien katsottujen toimitilojen joukosta. ”VMP:n uusi toimisto on enemmän kuin työpaikka.  Mukanamme taloon muuttaa satakunta aitoa ja ainutlaatuista ihmistä, joiden viihtymisestä ja kehityksestä haluamme työnantajana huolehtia. Nykyaikaista työskentelyä tulevat työpisteet ja talosta löytyvät oheispalvelut tukevat koko HR-strategiaamme ”Älä jaksa, viihdy”.

 

Osallistavalla otteella onnistumisiin

VMP hyödyntää toimitilojen rakentamisessa työympäristöihin keskittynyttä suunnittelutoimisto Kakadua. Ammattilaisten ohella oman henkilöstön osallistamiseen on panostettu hankkeen alkumetreiltä asti. Alkukartoitus tehtiin haastattelemalla perusteellisesti eri yritysten ja eri ammattikuntien edustajia. Tulevasta muutosta on tiedotettu visuaalisin viestein koko henkilökuntaa projektin kaikissa vaiheissa ja suunnittelutoimisto on myös jalkautunut arkityön pariin.

Hynni kertoo kaiken toiminnan suurimmaksi tavoitteeksi ihmisten yhteen saattamisen. ”Teemme tulevaisuuden tekijöitä, joten on erittäin tärkeää työskennellä itse nykypäivän vaatimuksia vastaavissa olosuhteissa. Kun toiminta on avointa ja läpinäkyvää, myös tieto ja osaaminen liikkuu vaivatta yhteisissä toimitiloissa. Tämä ilmapiiri mahdollistaa oppimisen kollegalta ja siten lisää koko konsernin sisäistä ymmärrystä siitä mitä me teemme. Autamme myös paitsi itseämme, myös asiakkaitamme, koska uusia palveluita syntyy yhteisen tekemisen myötä paljon ketterämmin ja helpommin.”

Itämerenkadun uusia toimitiloja odotetaan yrityksissä malttamattomina. Kaikki konsernin yritykset ovat kokeneet paljon muutoksia, mutta tahtotila joukkuepelaamisesta on vahva. VMP on saamassa itselleen kivijalan, jossa rakennetaan ainutlaatuinen yrityskulttuuri yhteistyössä asiakkaiden ja kollegojen kanssa. Tukikohdan seinille tiivistyy aikanaan sanoma: Yhdessä kohti tulevaisuuden työelämää.